top of page

Happy Families, sinds 2010

'Elk kind heeft het recht om gelukkig op te groeien.' Vanuit deze missie is kindercoachpraktijk Happy Families ontstaan. De praktijk bestaat sinds mei 2010 en heeft als werkgebied de stad Groningen en alle plaatsen in een straal van 50 km eromheen. In de beginjaren richtte Happy Families zich vooral op gezinnen in echtscheiding. Happy Families was de eerste kindercoachingspraktijk die de licentie voor het Zandkastelenprogramma kreeg: een beproefde methode waar-mee kinderen leren de scheiding te verwerken. 

Tegenwoordig richt Happy Families zich voornamelijk op het vergroten van de weerbaarheid van kinderen en op hoe om te gaan met emoties. 

Ik heb hard gewerkt aan de uitbreiding van onze hulpverlening. Ik coach ook pubers met 

motivatieproblemen.

Mail voor een afspraak!

Eva Josien van Dijk

LaifFotografie-Zakelijk-HappyFamilies-50

Eva Josien (Leeuwarden, 1981) is kinder- en opvoedcoach bij Happy Families. Daarnaast is ze individueel begeleidster jeugd op Zorgbuurderij de Heemen in Stedum. Oorspronkelijk is ze opgeleid als sociaal pedagogisch hulpverlener en via een studie orthopedagogiek uiteindelijk terecht gekomen bij het vak kindercoach. 

"In 2015 ben ik op zoek gegaan naar een opleiding die me, los van de doelgroep waarmee ik werk, meer voldoening ging geven dan mijn werk op dat moment. Ik merkte dat het me steeds meer tegen ging staan dat ik geen ‘echt’ contact had met mensen.  Ik heb eerst de basisopleiding kindercoach bij Tea Adema gevolgd. Daarna heb ik de register post-HBO opleiding Kindercoaching bij het Atma Instituut in Amersfoort succesvol afgerond.

De wereld is zo ingewikkeld geworden en mijn wens is dat het voor kinderen simpel blijft. Opvoeden is voordoen, opgroeien is nadoen. Goed voorbeeld doet goed volgen en oefening baart kunst. Dat is de basis van waaruit ik werk. Het is prachtig om kinderen hun mogelijkheden te laten ontdekken waarmee ze zelf hun problemen kunnen oplossen. Ik zie het ook bij mijn drie dochters thuis: als je iets onnodig ingewikkeld maakt haken ze af. De concentratie blijft als je er iets leuks van maakt en de intrinsieke motivatie weet te vinden bij het kind."

Eva Josien is getrouwd met Gerrit Jan en is moeder van Rebecca (2008), Hannah (2010) en Myrthe (2014). In haar vrije tijd loopt ze graag hard en zeilt ze vaak over de Friese meren samen met haar gezin in hun zeilboot. Eva Josien is lid van de Stadskerk in Groningen. Hier is zij ook enthousiaste vrijwilliger in het kinderwerk.

banner-adiona.png

Matthijs (13 jaar)

"Ik vond de overgang van de basisschool naar de brugklas best moeilijk. Mijn eerste rapport was hartstikke slecht! Ik wist niet zo goed hoe ik zelf leren moest. Mijn ouders probeerden me te helpen, maar ik werd alleen maar kwaad als ze zich ermee bemoeiden. Nu gaat het goed, mijn cijfers worden steeds beter!"

Elk  kind  heeft  het  recht  om  gelukkig  op  te  groeien

bottom of page