Hier kan je kind last van hebben:
Pesten of gepest worden
Oneerlijk gedrag
Liegen of vals spelen
Snel afgeleid zijn
Ruzie maken
Niet kunnen delen
De baas willen spelen
Faalangst
Zich minderwaardig voelen
Snel gekwetst zijn
Het werk niet afkrijgen
Een grote mond hebben
Frustratie als iets niet lukt
Slecht voor zichzelf zorgen
Schelden en schreeuwen
Bang zijn voor dieren
Niet kunnen kiezen
Onzeker zijn
Afspraken niet nakomen
Niet durven logeren
Slordig en rommelig zijn
Anderen de schuld geven
Geen vrienden hebben
Bang voor veranderingen
Wat is kindercoaching?
Kindercoaching maakt kinderen bewust van hun gedachten, hun gevoelens en hun gedrag. Het gaat over het 'nu'. Het is dus heel wat anders dan therapie, want daarin staat het verleden en het verwerken van emoties centraal. Het probleemgedrag kan natuurlijk wel te maken hebben met het verleden. Daarom vragen we er in de intake wel altijd naar. Als kindercoaching niet helpt voor het probleem van jouw kind, dan verwijzen we door naar een kinderpsycholoog of een orthopedagoog. Spelenderwijs leert het kind tijdens de coaching nieuwe vaardigheden. Daarmee kan hij problemen beter de baas.
Voor wie is kindercoaching?
Voor kinderen van 5 t/m 15 jaar met lichte gedragsproblemen. Wij kijken eerst of het kind ook echt zélf hulp wil hebben omdat het last van het probleem heeft. Als het kind niet erg gemotiveerd is om er wat aan te doen, gaan we eerst daarmee aan de slag. We laten hem de voordelen ervan zien als het probleem geen probleem meer is. Pas als ook het kind akkoord is met het coachingsvoorstel, start de coaching.
Onze werkwijze
Je kunt altijd bellen of mailen voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek. Als je besluit om met ons verder te gaan, volgt een intakegesprek. Daarna doen wij een coachingsvoorstel. Na akkoord van kind en ouders plannen we de coaching in. In vier tot maximaal zes sessies leren we jouw kind nieuwe vaardigheden om sterker, rustiger of met meer vertrouwen in het leven te staan.
Ja! Ik wil graag een gratis kennismakingsgesprek

Kas (7 jaar)
"Ik vond in mijn eigen bed slapen eng. Ik ging elke nacht naar de slaapkamer van pappa en mamma. Ik wou daarom ook nooit bij mijn vriendje logeren. Want dan miste ik pappa en mamma zo. En ik was ook altijd bang dat ik het eten bij mijn vriendje thuis niet lekker zou vinden. Maar nu ben ik niet meer bang. Ik slaap gewoon in mijn eigen bed. En ik vind logeren hartstikke leuk!"
Dit kan je kind
leren:
Opkomen voor zichzelf en anderen
Afspraken nakomen
Concentreren
Vrienden maken
Behulpzaam zijn
Rustig blijven
Keuzes maken
Tegenslag incasseren
Ruzies oplossen
De juiste woorden gebruiken
Tegen je verlies kunnen
Goed luisteren
Voor je lichaam zorgen
Ontspannen
Eerlijk zijn
Grenzen stellen en respecteren
Samenwerken
Gemotiveerd zijn
Zich inleven in een ander
Samen spelen
Omgaan met boos zijn en verdriet
Op zichzelf vertrouwen
Dapper zijn

Individuele coaching
Groepscoaching

Ik ben bóó-hóós
Knallende deuren, schoppen en slaan, schelden en tieren: voor sommige kinderen is het moeilijk om met gevoelens van onmacht en frustratie om te gaan. Vaak is er maar weinig voor nodig om ze in woede te laten uitbarsten. Heb jij zo'n driftkikker of stampvoetertje in huis? Als het aan ons ligt is dat snel verleden tijd!

Happy Mindful Kids
Piekert jouw dochter veel, voelt ze zich gauw bang of gestrest? Slaapt jouw zoon moeilijk, doet hij vaak boos of onaardig terwijl hij dat eigenlijk niet wil?
HappyMindfulKids leert jouw kind met vriendelijke aandacht naar de wereld om zich heen te kijken. En alle zintuigen doen mee! Wat zie je? Wat hoor je? Wat voel je? Wat ruik je? Wat proef je? Hoe stop je al die gedachten die steeds weer in je hoofd komen? Hoe blijf je in het ‘nu’?

Ik durf het écht niet
Niet iedereen wordt geboren met een blakend zelfvertrouwen. Gelukkig kun je wel leren hoe je dapperder wordt! Tijdens de coaching laten we kinderen ontdekken waar ze goed in zijn. Die kwaliteiten maken hen trots en sterk. Zo leren ze op zichzelf te vertrouwen. Is jouw kind faalangstig of bang voor nieuwe situaties? Geef het dan zachtjes een duwtje in onze richting...

Zandkastelenprogramma
In het Zandkastelenprogramma leren kinderen in een groepje leeftijdgenoten de de scheiding van hun ouders verwerken. Het is een bewezen effectieve methode en geeft kinderen weer grip op hun wereld. In sommige staten van Amerika moeten ouders die willen scheiden verplicht met hun kinderen het programma volgen. Het zandkasteel staat symbool voor het gezin, dat door een grote golf (de scheiding) weggespoeld wordt. Maar je kunt altijd weer een nieuw zandkasteel maken. Anders dan het vorige, maar misschien wel nét zo mooi!

Ik ben zó verdrietig
Een kind dat dikke tranen huilt van verdriet - het breekt je hart. Helaas kunnen we onze kinderen niet beschermen tegen verdriet. We kunnen ze wel leren hoe ze ermee om kunnen gaan. Gelukkig zijn kinderen heel veerkrachtig en laten ze zich snel afleiden van nare gevoelens en verdrietige gedachten. In de coaching helpen we kinderen hun verdriet over ziekte, overlijden of echtscheiding te verwerken. Samen kleuren we de toekomst weer in.
Ja! Ik geef mijn kind op voor kindercoaching bij Happy Families

WhatsHappy: happy op de app
Whatsappen is een geliefde bezigheid van veel kinderen, en dit begint vaak al in de bovenbouw van de basisschool. Het is een geweldig communicatiemiddel, maar er kleeft ook een gevaar aan. Want bij ‘verkeerd gebruik’ kun je jezelf of anderen er behoorlijk mee beschadigen. En een ongeluk op Whatsapp zit in een klein hoekje. Het is eigenlijk best raar: we geven onze kinderen verkeerslessen voordat ze zelf op de fiets naar school mogen, maar we laten ze vaak zó de digitale snelweg opgaan. Met de WhatsHappy workshop van Happy Families helpen we kinderen veilig op weg. Zodat elk kind zich happy voelt op de app!

Emma (8 jaar)
"Ik ging altijd slaan en krabben als ik boos was. Ik kon er niks aan doen. Ik had er altijd spijt van en moest dan huilen. Ik snap nu veel meer van mezelf. Waarom ik boos word enzo. En wat ik dan moet doen. Ik ben nog wel eens boos hoor. Maar ik doe niemand meer zeer. En ik hoef er niet meer om te huilen."
Elk kind heeft het recht om gelukkig op te groeien